Εκπαιδευτικοί της Πολιτείας της Νέας Υόρκης συγκεντρώνονται για την καταπολέμηση των ψεύτικων ειδήσεων – Κέντρο για τον αλφαβητισμό των ειδήσεων

Εκπαιδευτικοί της Πολιτείας της Νέας Υόρκης συγκεντρώνονται για την καταπολέμηση των ψεύτικων ειδήσεων – Κέντρο για τον αλφαβητισμό των ειδήσεων

Februar 8, 2023 0 Von admin

Το μάθημα της Janis Schachter’s News Literacy στο Northport High School, Northport, Νέα Υόρκη. Φωτογραφία από τον John Griffin, Πανεπιστήμιο Stony Brook.

STONY BROOK, NY, ΗΠΑ – 3 Αυγούστου 2018 – Σε μια περίοδο άνευ προηγουμένου ανησυχίας για τη διάδοση ψευδών και παραπλανητικών ειδήσεων, το Κέντρο Δημοσιογραφίας του Stony Brook University School of Journalism Center for News Literacy συγκεντρώνει δασκάλους από περισσότερες από 20 σχολικές περιφέρειες της Πολιτείας της Νέας Υόρκης για ένα συναρπαστικό, τριήμερο εργαστήριο που θα εξοπλίστε τους με τις δεξιότητες και τα εργαλεία για να διδάξουν το αποδεδειγμένο και ευρέως εγκωμιαστικό πρόγραμμα σπουδών του Κέντρου Ειδησεογραφικού Γραμματισμού στους μαθητές τους – ηλικίας 11 ετών – αυτό το φθινόπωρο.

Η Θερινή Ακαδημία Αλφαβητισμού Ειδήσεων θα πραγματοποιηθεί στις Πανεπιστήμιο Stony Brook 20-22 Αυγούστου. Η ακαδημία θα διευθύνεται από τον Χάουαρντ Σνάιντερ, κοσμήτορα της Σχολής Δημοσιογραφίας στο Stony Brook και ιδρυτή του Κέντρου για τον Αλφαβητισμό Ειδήσεων το 2006, και τη σχολή του κέντρου.

«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία και η λύση δεν θα είναι η καλύτερη τεχνολογία ή ακόμη πιο διεισδυτική και διαφανής δημοσιογραφία, όσο ωφέλιμη κι αν είναι», είπε ο Σνάιντερ. «Θα διδάξει μαθητές σε νεαρή ηλικία πώς να ανακρίνουν ειδήσεις και πληροφορίες. Πρέπει να ξεκινήσει νωρίς και να ενισχυθεί για να είναι αποτελεσματική. Αυτή η ακαδημία θα είναι ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση».

Την τελευταία δεκαετία, το πρωτοποριακό πρόγραμμα σπουδών του κέντρου έχει διδαχθεί σε περισσότερους από 15.000 φοιτητές στο Stony Brook, σε περισσότερα από δύο δωδεκάδες άλλα πανεπιστήμια των ΗΠΑ και σε 10 χώρες. Το πρόγραμμα σπουδών του κέντρου είναι πλέον έτοιμο να προσαρμοστεί και να υιοθετηθεί από όλους Μέσης και υψηλός σχολική τάξη στην Αμερική, σύμφωνα με τον Schneider.

Οι περισσότεροι από 30 εκπαιδευτικοί γυμνασίου και γυμνασίου θα ακούσουν από συναδέλφους δασκάλους που έχουν ήδη χρησιμοποιήσει το πρόγραμμα σπουδών του Κέντρου Ειδησεογραφίας στις τάξεις τους και θα τους καλωσορίσει ο Αντιβασιλέας της Πολιτείας της Νέας Υόρκης Roger Tilles. Επιπλέον, οι παρουσιαστές θα περιλαμβάνουν επίσης αξιωματούχους από το Υπουργείο Παιδείας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και τον Δρ Τζόελ Μπρέικστοουν από πανεπιστημιο του Στανφορντο οποίος βοήθησε να ηγηθεί μιας μελέτης ορόσημο για το πόσο καλά μπορούν οι μαθητές της Αμερικής να κρίνουν την αξιοπιστία των πηγών ειδήσεων και των ειδήσεων στο Διαδίκτυο.

Οι συμμετέχοντες, που προέρχονται από σχολικές περιοχές της Νέας Υόρκης, του Λονγκ Άιλαντ, του Γουέστσεστερ και της πολιτείας της Νέας Υόρκης, θα έχουν επίσης ευκαιρίες να εργαστούν μαζί για να δημιουργήσουν τα δικά τους μαθήματα Ειδησεογραφίας που θα μπορούν να φέρουν πίσω στις τάξεις τους τον Σεπτέμβριο. . Η ακαδημία έγινε δυνατή χάρη στην ουσιαστική υποστήριξη από την Ίδρυμα Rauch.

Ο Jonathan Anzalone, βοηθός διευθυντής του Center for News Literacy, είπε ότι πιστεύει ότι η ακαδημία θα δημιουργήσει ενθουσιασμό στους εκπαιδευτικούς για το News Literacy και τη δυνατότητα του προγράμματος σπουδών να έχει μεταμορφωτική επίδραση στη μάθηση των μαθητών.

«Ελπίζουμε ότι οι συμμετέχοντες θα αφήσουν την ακαδημία να νιώθουν σαν να είναι μέλη μιας κοινότητας και να υποστηρίζουν το δίκτυο εκπαιδευτών του News Literacy που θα μοιράζονται ιδέες και πόρους και θα συνεχίσουν να διαδίδουν το News Literacy και να ενισχύουν τον αντίκτυπό του στους μαθητές», είπε η Anzalone.

Ο Schneider σημείωσε πόσο σημαντική είναι η εκπαίδευση του Ειδησεογραφικού Γραμματισμού για τους νέους μαθητές, οι οποίοι πρέπει να αναπτύξουν ζωτικής σημασίας δεξιότητες ιθαγένειας και κριτικής σκέψης για τους 21αγ Αιώνας. Είπε ότι πιστεύει ότι η πολιτεία της Νέας Υόρκης μπορεί να είναι ηγέτης σε αυτό το κίνημα.

«Ο πρωταρχικός στόχος του Κέντρου Ειδησεογραφικού Γραμματισμού είναι να εμβολιάσει κάθε παιδί αμερικανικού σχολείου με μια αρχική δόση εκπαίδευσης στον Ειδησεογραφικό Αλφαβητισμό πριν εγκαταλείψει το γυμνάσιο, ως τρόπο ενίσχυσης του ανοσοποιητικού του συστήματος έναντι ψευδών και παραπλανητικών πληροφοριών».

###

Σχετικά με τη Δημοσιογραφία του Πανεπιστημίου Stony Brook

Η Σχολή Δημοσιογραφίας του Stony Brook, που ιδρύθηκε το 2006, προσφέρει ένα από τα πιο ολοκληρωμένα, πρακτικά προγράμματα δημοσιογραφίας στη χώρα και είναι η μόνη προπτυχιακή σχολή δημοσιογραφίας στο δημόσιο σύστημα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.

Εκτός από το ακαδημαϊκό του πρόγραμμα, το σχολείο εποπτεύει δύο κέντρα: το Κέντρο Ειδήσεων Αλφαβητισμού και το Κέντρο Διεθνούς Ρεπορτάζ Marie Colvin. Η Σχολή Δημοσιογραφίας είναι επίσης η ιδρυτική έδρα του Alan Alda Center for Communicating Science. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε Stonybrook.edu/journalism ή centerfornewsliteracy.org.