Μπορούν τα οδοντικά εμφυτεύματα να αποκτήσουν τερηδόνα;

Μπορούν τα οδοντικά εμφυτεύματα να αποκτήσουν τερηδόνα;

Februar 8, 2023 0 Von admin

Εάν έχετε πάρει πρόσφατα οδοντικά εμφυτεύματα και νιώθετε πόνο στην περιοχή, μπορεί να αναρωτιέστε ποιο είναι το πρόβλημα. Το οδοντικό σας εμφύτευμα έχει σχηματίσει κοιλότητα;

Λόγω της σύνθεσης οδοντικών εμφυτευμάτων από μέταλλο και πορσελάνη, δεν μπορείτε να δημιουργήσετε κοιλότητα σε ένα εμφύτευμα. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι με τους οποίους το οδοντικό σας εμφύτευμα μπορεί να προκαλεί πόνο και να πρέπει να αφαιρεθεί, όπως μόλυνση, αλλά δεν θα έχετε κοιλότητες σε ένα εμφύτευμα.

Σε αυτό το άρθρο θα συζητήσουμε τι είναι τα οδοντικά εμφυτεύματα και πώς δεν είναι ευαίσθητα στις τερηδόνες.

Τι είναι οι κοιλότητες;

Οι κοιλότητες εμφανίζονται όταν τα βακτήρια στο στόμα σας παράγουν οξύ που διαβρώνει το σμάλτο του δοντιού σας. Με την πάροδο του χρόνου, αυτά τα βακτήρια μπορούν να εξαπλωθούν και να προκαλέσουν περαιτέρω βλάβη στο στρώμα της οδοντίνης κάτω από το σμάλτο των φυσικών σας δοντιών.

Οι κοιλότητες είναι ένα κοινό οδοντικό πρόβλημα, αλλά επηρεάζουν μόνο τα φυσικά δόντια, όχι τα οδοντικά εμφυτεύματα. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα εμφυτεύματα αντικαθιστούν ολόκληρο το δόντι σας με μέταλλο και πορσελάνη, το οποίο δεν είναι ευαίσθητο στις τερηδόνες.

Τι είναι τα οδοντικά εμφυτεύματα;

Τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι μια μόνιμη λύση για την αντικατάσταση των ελλειπόντων ή κατεστραμμένων δοντιών. Αποτελούνται από τρία βασικά μέρη: τον στύλο του εμφυτεύματος, το στήριγμα και το στέμμα. Ο στύλος του εμφυτεύματος είναι μια ράβδος τιτανίου που εισάγεται στο οστό της γνάθου σας κατά τη διάρκεια της επέμβασης. Το στήριγμα είναι ένα κομμάτι που συνδέει τον στύλο του εμφυτεύματος με την στεφάνη και η στεφάνη είναι μια αποκατάσταση από πορσελάνη ή κεραμικό που μοιάζει ακριβώς με ένα φυσικό δόντι.

οδοντίατρος που κρατά ακτινογραφία στον ασθενή

Η ράβδος τιτανίου ενός εμφυτεύματος δημιουργεί ένα μόνιμο δέσιμο με το οστό της γνάθου σας που τα καθιστά πολύ στιβαρά και μακράς διαρκείας. Εξαιτίας αυτού του δεσμού, δεν είναι ευαίσθητα σε τερηδόνα όπως τα φυσικά δόντια.

Μπορεί ένα οδοντικό εμφύτευμα να αποτύχει;

Ένας από τους κύριους τρόπους με τους οποίους μπορεί να χρειαστεί να αντικαταστήσετε ή να αφαιρέσετε ένα οδοντικό εμφύτευμα είναι εάν το εμφύτευμα απορριφθεί από το σώμα σας. Αυτό μπορεί να συμβαίνει εάν το εμφύτευμά σας έχει μολυνθεί. Αυτό μπορεί να συμβεί λόγω έλλειψης καλής στοματικής υγιεινής ή εάν υπήρχαν βακτήρια κατά την εισαγωγή του οδοντικού εμφυτεύματος.

Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο ένα οδοντικό εμφύτευμα μπορεί να αποτύχει είναι εάν δεν ενσωματώνεται σωστά με το οστό της γνάθου σας. Αυτό συμβαίνει όταν ο μεταλλικός στύλος του οδοντικού εμφυτεύματος αποτυγχάνει να συνδεθεί αρκετά ισχυρά με το οστό της γνάθου και αρχίζει να χαλαρώνει με την πάροδο του χρόνου.

Τέλος, εάν το εμφύτευμα τοποθετηθεί σε λανθασμένη θέση μπορεί να μην λειτουργήσει σωστά και να προκαλέσει πόνο ή δυσφορία.

συμπέρασμα

Τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους λείπουν ή έχουν κατεστραμμένα δόντια, καθώς παρέχουν μια μόνιμη λύση που δεν είναι ευαίσθητη στην τερηδόνα. Ενώ μπορεί να προκύψουν κάποια άλλα προβλήματα με τα οδοντικά εμφυτεύματα, όπως η μόλυνση και η ύφεση των ούλων, μπορείτε να είστε σίγουροι γνωρίζοντας ότι το εμφύτευμά σας δεν θα αποκτήσει κοιλότητα. Φροντίστε να εφαρμόζετε καλή στοματική υγιεινή και να επισκέπτεστε τακτικά τον οδοντίατρό σας για να διατηρείτε το οδοντικό σας εμφύτευμα υγιές.

Επικοινωνήστε με τη Lane and Associates σήμερα!

Εάν βρίσκεστε στη Βόρεια Καρολίνα και αναζητάτε έναν αξιόπιστο οδοντίατρο για να εγκαταστήσει το οδοντικό σας εμφύτευμα, μην ψάξετε περισσότερο από τη Lane and Associates. Η έμπειρη ομάδα οδοντιάτρων μας ειδικεύεται σε όλους τους τύπους οδοντιατρικής φροντίδας, συμπεριλαμβανομένων εμφυτευμάτων, στεφάνων, γέφυρων και πολλά άλλα. Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να προγραμματίσετε ένα ραντεβού!