Ο Howard Schneider θα αναλάβει ηγετικό ρόλο πλήρους απασχόλησης στο Centre for News Literacy – Center for News Literacy

Ο Howard Schneider θα αναλάβει ηγετικό ρόλο πλήρους απασχόλησης στο Centre for News Literacy – Center for News Literacy

Februar 7, 2023 0 Von admin

Θα αποχωρήσει ως κοσμήτορας της Σχολής Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Stony Brook για να επικεντρωθεί αποκλειστικά στην προώθηση της κρίσιμης εκπαιδευτικής αποστολής του Κέντρου

Ο Χάουαρντ Σνάιντερ, ιδρυτής κοσμήτορας της Σχολής Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Stony Brook, θα αναχωρήσει από τον ρόλο για να επικεντρωθεί στην προώθηση του Ειδησεογραφικού Γραμματισμού.

STONY BROOK, NY, 13 Δεκεμβρίου 2018 – Ο ιδρυτικός κοσμήτορας του Σχολή Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Stony Brook, Χάουαρντ Σνάιντερ, θα εγκαταλείψει τον ρόλο του στις αρχές του 2019 για να επικεντρωθεί πλήρως στη μεταφορά του καινοτόμου προγράμματος σπουδών του σχολείου για τον Αλφαβητισμό Ειδήσεων στα δημόσια σχολεία στη Νέα Υόρκη και σε ολόκληρη τη χώρα. Ο Schneider ίδρυσε το Κέντρο Ειδήσεων Αλφαβητισμού στο Πανεπιστήμιο Stony Brook το 2006 και υπηρετεί ως Εκτελεστικός Διευθυντής του.

«Η διάδοση ψευδών και παραπλανητικών ειδήσεων είναι μια εθνική έκτακτη ανάγκη για τη δημόσια υγεία που απειλεί τα θεμέλια μιας κοινωνίας που βασίζεται σε κοινές γνώσεις και αξίες», δήλωσε ο Schneider. «Τώρα είναι η ώρα να ενεργήσουμε για να διασφαλίσουμε ότι τα παιδιά μας μεγαλώνουν με την ικανότητα να διαχωρίζουν την αλήθεια από το ψέμα».

Το Center for News Literacy έχει αναπτύξει ένα αποδεδειγμένο πρόγραμμα σπουδών σε πανεπιστημιακό επίπεδο την τελευταία δεκαετία που εξοπλίζει τους μαθητές με τις δεξιότητες κριτικής σκέψης που είναι απαραίτητες για να κρίνουν την αξιοπιστία των ειδησεογραφικών ρεπορτάζ και των πηγών. Αυτό το πρόγραμμα σπουδών έχει χρησιμοποιηθεί για την εκπαίδευση περισσότερων από 17.000 προπτυχιακών σπουδαστών σε πολλές δεκάδες πανεπιστήμια των ΗΠΑ και σε 10 χώρες και είναι πλέον έτοιμο να προσαρμοστεί και να υιοθετηθεί από κάθε τάξη στην Αμερική.

«Πολλοί άνθρωποι θέλουν μια «γρήγορη λύση» στο πρόβλημα των «ψευδών ειδήσεων», κάτι τόσο απλό όσο οι εταιρείες τεχνολογίας τροποποιούν τους αλγόριθμούς τους», δήλωσε ο Schneider. «Αλλά η πραγματική λύση απαιτεί μετασχηματιστική αλλαγή, τη συνειδητοποίηση ότι κάθε μαθητής στην Αμερική πρέπει να εμβολιαστεί με μια δόση Ειδησεογραφίας προτού εγκαταλείψει το γυμνάσιο».

Τα άμεσα σχέδια της Schneider περιλαμβάνουν την αξιοποίηση της επιτυχίας των υφιστάμενων πιλοτικών προγραμμάτων News Literacy σε επιλεγμένα λύκεια στο Long Island και την επεξεργασία μιας πρότασης για εισαγωγή του προγράμματος σπουδών σε τρία γυμνάσια της Νέας Υόρκης σε συνδυασμό με το City University of New York School of Εκπαίδευση. Αρκετές επιπλέον σχολικές περιφέρειες του Λονγκ Άιλαντ έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την πρωτοβουλία. Η Schneider σκοπεύει επίσης να επεκτείνει τα προγράμματα κατάρτισης εκπαιδευτικών του Κέντρου.

«Η επιτυχία μας σε πανεπιστημιακό επίπεδο δημιούργησε τα θεμέλια για να προσαρμόσουμε το πρόγραμμα σπουδών για νεότερους μαθητές», είπε ο Σνάιντερ. «Κανένα σχολικό σύστημα στη χώρα δεν έχει ακόμη ενσωματώσει την εκπαίδευση του Ειδησεογραφικού Γραμματισμού στο απαιτούμενο πρόγραμμα σπουδών για όλους τους μαθητές. Ελπίζουμε να το αλλάξουμε αυτό.”

Πριν από την ίδρυση της Σχολής Δημοσιογραφίας στο Stony Brook, ο Schneider για περισσότερα από 35 χρόνια ήταν ρεπόρτερ και συντάκτης στο Newsday. Για 18 από αυτά τα χρόνια, ήταν αρχισυντάκτης και στη συνέχεια αρχισυντάκτης. Κατά τη θητεία του, η εφημερίδα κέρδισε οκτώ βραβεία Πούλιτζερ. Ο Schneider ήταν ο παραλήπτης το 2012 του Βραβείου DeWitt Reddick για Δημόσιες Επικοινωνίες και Εκπαίδευση Δημοσιογραφίας που χορηγήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Τέξας. Το 2003, κέρδισε το Βραβείο Αποφοίτων Δημοσιογραφίας του Columbia Graduate School of Journalism (MS ’67). Έχει διατελέσει μέλος της κριτικής επιτροπής του βραβείου Πούλιτζερ τρεις φορές. Κέρδισε το πτυχίο του στο Πανεπιστήμιο των Συρακουσών στη Δημοσιογραφία και την Ψυχολογία (’66).

Το Πανεπιστήμιο Stony Brook όρισε τη Δρ. Laura Lindenfeld, Εκτελεστική Διευθύντρια του Alan Alda Center for Communicating Scienceως προσωρινός κοσμήτορας της σχολής δημοσιογραφίας σε αντικατάσταση του Schneider.

Επικοινωνία για περισσότερες πληροφορίες:
Χάουαρντ Σνάιντερ
[email protected]
631.632.7403

Gail McCulloch
[email protected]
631-632-7745