Τα οδοντικά εμφυτεύματα χρειάζονται σφραγίσματα;

Τα οδοντικά εμφυτεύματα χρειάζονται σφραγίσματα;

Februar 7, 2023 0 Von admin

Πολλοί οδοντιατρικοί ασθενείς που έχουν λάβει οδοντικά εμφυτεύματα στο παρελθόν συχνά αναρωτιούνται εάν απαιτείται να βάλουν σφραγίσματα στα εμφυτεύματα τους.

Τα οδοντικά εμφυτεύματα δεν μπορούν να λάβουν σφραγίσματα επειδή είναι κατασκευασμένα από τεχνητά υλικά όπως μέταλλο και πορσελάνη. Αυτό σημαίνει ότι τα οδοντικά εμφυτεύματα δεν μπορούν να αποκτήσουν κοιλότητες, επομένως δεν θα χρειαστούν ποτέ σφράγισμα!

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι παρόλο που τα οδοντικά εμφυτεύματα δεν απαιτούν σφραγίσματα, μπορεί να χρειάζονται άλλα είδη θεραπείας προκειμένου να διατηρηθεί η καλή στοματική υγιεινή. Συνιστάται το τακτικό βούρτσισμα και η χρήση οδοντικού νήματος προκειμένου να αποφευχθεί η συσσώρευση πλάκας και να διατηρηθούν τα εμφυτεύματα καθαρά. Επιπλέον, ο οδοντίατρός σας μπορεί να σας συστήσει να έρθετε για τακτικούς ελέγχους για να βεβαιωθείτε ότι όλα λειτουργούν σωστά.

Σε τι χρησιμεύουν τα γεμίσματα;

Τα οδοντικά σφραγίσματα χρησιμοποιούνται για το κλείσιμο μικρών οπών σε ένα δόντι για την πρόληψη μόλυνσης και τερηδόνας. Αυτή η διαδικασία χρησιμοποιείται συνήθως μετά τη διάνοιξη μιας οπής σε ένα δόντι για την αφαίρεση μιας κοιλότητας. Εάν αφεθεί μια τρύπα σε ένα δόντι και δεν αντιμετωπιστεί, αυτό μπορεί να προκαλέσει τη δημιουργία πλάκας στο εσωτερικό του δοντιού που μπορεί να οδηγήσει σε τερηδόνα.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως ένα οδοντικό εμφύτευμα είναι κατασκευασμένο από υλικό που δεν μπορεί να σχηματίσει κοιλότητες ή χρειάζεται πλήρωση. Αυτός είναι ο λόγος που δεν απαιτούν γεμίσματα!

Συνολικά, είναι σημαντικό να εφαρμόζετε καλή στοματική υγιεινή με τα οδοντικά σας εμφυτεύματα προκειμένου να διατηρούνται καθαρά και να λειτουργούν σωστά. Επιπλέον, οι τακτικές επισκέψεις με τον οδοντίατρό σας θα σας βοηθήσουν να διασφαλίσετε ότι τα οδοντικά σας εμφυτεύματα είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Θυμηθείτε, παρόλο που τα οδοντικά σας εμφυτεύματα δεν απαιτούν σφραγίσματα, εξακολουθούν να χρειάζονται τακτική συντήρηση για να παραμείνουν υγιή.

Πόσο καιρό πρέπει να διαρκούν τα οδοντικά εμφυτεύματα;

Τα οδοντικά εμφυτεύματα μπορούν να διαρκέσουν για πολλά χρόνια εάν φροντίζονται σωστά με καλή στοματική υγιεινή. Σε πολλές περιπτώσεις, τα οδοντικά εμφυτεύματα μπορούν να διαρκέσουν μια ζωή. Για άλλη μια φορά, αυτό γίνεται με την προϋπόθεση ότι φροντίζετε άριστα τα δόντια και τα ούλα σας βουρτσίζοντας και εφαρμόζοντας οδοντικό νήμα καθημερινά καθώς και επισκέπτεστε τακτικά τον οδοντίατρό σας.

Εάν πιστεύετε ότι υπάρχει πρόβλημα με το οδοντικό σας εμφύτευμα επειδή η περιοχή αισθάνεται ευαίσθητη, θα πρέπει να επισκεφτείτε αμέσως έναν οδοντίατρο για να τον ρίξει μια πιο προσεκτική ματιά στο εμφύτευμά σας.

Τι είδους συντήρηση απαιτείται για τα οδοντικά εμφυτεύματα;

Μετά τη λήψη οδοντικών εμφυτευμάτων και τώρα ξέρετε ότι δεν μπορείτε να δημιουργήσετε κοιλότητες στο εμφύτευμά σας, πιθανότατα αναρωτιέστε τι πρέπει να κάνετε για να φροντίσετε σωστά το εμφύτευμά σας.

Αν και δεν θα χρειαστείτε σφραγίσματα στα οδοντικά σας εμφυτεύματα, υπάρχουν και άλλα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν εάν δεν φροντίσετε σωστά τα εμφυτεύματα σας. Μπορείτε να αναπτύξετε μόλυνση σε ένα οδοντικό εμφύτευμα εάν δεν φροντίζετε σωστά τα δόντια σας.

Θα πρέπει να βουρτσίζετε τα δόντια σας τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα και να χρησιμοποιείτε οδοντικό νήμα αρκετές φορές την εβδομάδα για να φροντίζετε τα οδοντικά σας εμφυτεύματα. Επιπλέον, θα πρέπει να επισκέπτεστε τον οδοντίατρό σας τουλάχιστον μία φορά το χρόνο για έλεγχο και καθαρισμό για να βεβαιωθείτε ότι όλα είναι σε καλή κατάσταση.

Ακολουθώντας αυτές τις οδηγίες, μπορείτε να διατηρήσετε τα οδοντικά σας εμφυτεύματα να δείχνουν και να αισθάνονται υπέροχα για πολλά χρόνια ακόμα!

Επικοινωνήστε με τη Lane And Associates για βοήθεια με οδοντικά εμφυτεύματα

Εάν βρίσκεστε στη Βόρεια Καρολίνα και έχετε οδοντικό εμφύτευμα ή θέλετε να αποκτήσετε οδοντικά εμφυτεύματα, επικοινωνήστε με την Οικογενειακή Οδοντιατρική Lane and Associates σήμερα! Η έμπειρη ομάδα οδοντιάτρων και υγιεινολόγων μας μπορεί να σας βοηθήσει να μάθετε περισσότερα για τα οδοντικά εμφυτεύματα και να σας παρέχει τις καλύτερες επιλογές θεραπείας.

Κατανοούμε ότι η οδοντιατρική εργασία μπορεί να είναι συντριπτική, γι‘ αυτό είμαστε εδώ για να προσφέρουμε τη βοήθειά μας. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια άνετη ατμόσφαιρα σε όλα τα γραφεία μας, ώστε να αισθάνεστε χαλαροί όταν έρχεστε για ένα ραντεβού.