Το ιστολόγιό μας που αλλάζει συνεχώς – JWalking

Το ιστολόγιό μας που αλλάζει συνεχώς – JWalking

Februar 27, 2022 0 Von admin

Ας πάμε πίσω, πολύ πίσω, εκεί που ξεκίνησαν όλα. Ακούγεται πολύ δραματικό, δεν είναι, αλλά εννοώ να επιστρέψουμε στην εποχή που ξεκινήσαμε για πρώτη φορά το μικρό μας JWalking blog. Μόλις αποφασίσαμε να αλλάξουμε τη ζωή μας και να περιπλανηθούμε αναζητώντας περιπέτεια, αποφασίσαμε επίσης ότι έπρεπε να καταγράψουμε τις εμπειρίες μας.

Γιατί ξεκινήσαμε το blog μας;

Δύο ήταν οι λόγοι αρχικά. Πρώτα χρειαζόμασταν ένα ημερολόγιο για να καταγράψουμε πού είχαμε πάει, τι κάναμε και ποιον είχαμε γνωρίσει. Γνωρίζαμε ότι δεν υπήρχε περίπτωση να θυμηθούμε τα πάντα και ήμασταν πρόθυμοι να καταγράψουμε τις εμπειρίες μας με όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες. Ο δεύτερος λόγος ήταν να κρατήσω επαφή με την οικογένεια και τους φίλους στο σπίτι.

Γνωρίζαμε ότι μπορεί να ήταν δύσκολο να επικοινωνούμε ατομικά με κάθε άτομο καθώς ταξιδεύαμε, οπότε το ιστολόγιο φαινόταν ένας τέλειος τρόπος για να μοιραζόμαστε αυτό που φτιάχναμε. Αφού ρωτήσαμε τι πιστεύει ο κόσμος, μας κατέκλυσε η υποστήριξη και η ενθάρρυνση να ξεκινήσουμε το blogging. Έτσι κάναμε.


Είχαμε κάποια ανησυχία σχετικά με την έναρξη ενός ιστολογίου;

Αστειεύεσαι? Ανησυχούσαμε άρρωστοι! Κανείς από εμάς δεν είχε κάνει ποτέ κάτι παρόμοιο πριν και ήταν εντελώς έξω από τις ζώνες άνεσής μας γράφοντας και δημοσιεύοντας περιεχόμενο σε οποιαδήποτε μορφή. Ο σχεδιασμός ιστοσελίδων και το υπόβαθρο κωδικοποίησης μου προφανώς αφαίρεσαν την τεχνική πρόκληση, αλλά αυτό δεν το διευκόλυνε σχεδόν καθόλου. Οπότε το καταφέραμε.

Εκτός από το ότι και οι δύο μάθαμε πώς να χειριζόμαστε τη δημιουργία περιεχομένου, ήταν μια μεγάλη καμπύλη εκμάθησης για τον Jo από την τεχνική πλευρά. Ήταν εξαιρετικά γνώστης της πληροφορικής, αλλά αυτός ήταν ένας εντελώς νέος κόσμος. Προφανώς χτύπησε το έδαφος τρέχοντας όπως ήξερα ότι θα έκανε και το πήγε σαν γάτα για να ποτίσει (ξέρω, ξέρω….. είναι πάπια!).

Η μεγαλύτερη ανησυχία μας, και αυτή που δεν άφησε ποτέ κανέναν από τους δύο, είναι ότι δεν θέλαμε το ιστολόγιό μας να γίνει μια λειτουργία «Κοίτα μας». Η επίδειξη για το πού ήμασταν και τι κάναμε δεν ήταν ποτέ πίσω από αυτό και όποιος μας ξέρει θα ξέρει ότι δεν είναι καθόλου το στυλ μας. Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι δεν εμφανίστηκε ποτέ ως επιδεικτική μεγάλη υπόθεση σε κανέναν.


Έχει αλλάξει το blog μας με τα χρόνια;

Ναι, έχει μεταμορφωθεί πλήρως μέσα από μερικά διαφορετικά στυλ. Αρχικά, καθώς μάθαμε πώς να γράφουμε και να αλληλεπιδρούμε με ένα διαδικτυακό κοινό, ήταν απλώς ένα απλό ημερολόγιο με αναρτήσεις γραμμένες σε σχεδόν σχολική μορφή δοκιμίου. Δεν ξέραμε κάτι διαφορετικό εκείνη την εποχή, αλλά όσο περνούσαν οι μήνες αρχίσαμε να μαθαίνουμε τι λειτουργούσε και τι όχι.

Πιο ενδιαφέρουσες αναρτήσεις άρχισαν να εμφανίζονται καθώς αναπτύχθηκε η γραφή μας και επίσης καθώς αρχίσαμε να ασχολούμαστε περισσότερο με την τεράστια κοινότητα blogging. Ποιος ήξερε πόσες χιλιάδες ταξιδιωτικοί bloggers υπήρχαν στην πραγματικότητα;

Νομίζω ότι έχει εξελιχθεί τα τελευταία δύο χρόνια σε ένα πιο χαλαρό και χαλαρό στυλ.


Έχουμε διαφορετικά στυλ γραφής;

Για άλλη μια φορά, πλάκα κάνεις; Αποφασίσαμε από την αρχή να προσπαθήσουμε να γράψουμε εναλλακτικές αναρτήσεις. Αυτό δεν θα ήταν ποτέ το blog του Jon με τον Jo να βυθίζεται περιστασιακά, κάτι που θα μπορούσε εύκολα να γίνει. Ήμασταν και οι δύο αποφασισμένοι να τα καταφέρουμε»ΜΑΣ‚ μπλογκ, έτσι παίρναμε εναλλάξ και κάνουμε ακόμα.

Ο τρόπος γραφής μας μάλλον αντικατοπτρίζει λίγο την προσωπικότητά μας, καθώς οι αναρτήσεις του Jo είναι γεμάτες ενδιαφέροντα γεγονότα και ιστορικές αναφορές και είναι υπέροχα γραμμένες. Ενώ οι δικοί μου είναι εντελώς συναισθηματικοί και φλύαρες και τείνουν να μην είναι καθόλου σοβαροί.

Η Τζο μπορεί να πει „το κάστρο του 16ου αιώνα χτίστηκε από τον Κάρολο Α‘ πριν από τον αγγλικό εμφύλιο πόλεμο„πού μάλλον θα πήγαινα“τι τεράστιο, καταπληκτικό μέρος και είδατε αυτή την ενοχλητική Αμερικανίδα;‚.


Το κοινό μας άλλαξε;

Όταν ξεκινήσαμε, πιστεύαμε αθώα ότι μόνο η οικογένεια και οι φίλοι θα ενδιαφερόταν για την ιστορία και τις μίνι περιπέτειές μας και δεν είχαμε καμία σκέψη ή φιλοδοξία το ιστολόγιο JWalking να είναι κάτι άλλο. Καθώς άρχισα να συνδέομαι με άλλους bloggers και να χρησιμοποιώ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να δημοσιοποιώ τις αναρτήσεις μας, οι απόψεις και οι επιτυχίες μας άρχισαν να αυξάνονται.

Στην πραγματικότητα έχουμε δύο ακροατήρια. Το πρώτο είναι το κοινό της οικογένειας και των φίλων με το οποίο πάντα οραματιζόμασταν να συνδεθούμε, αλλά το δεύτερο είναι η παγκόσμια κοινότητα ιστολογίων και ταξιδιών που δεν είχαμε καμία απολύτως ιδέα ότι υπήρχε.

Τους πρώτους μήνες, καθώς περιοδεύαμε στην Ευρώπη και την Αυστραλία, το κοινό μας ήταν σχεδόν όλη η οικογένεια και οι φίλοι, αλλά τώρα η πλειοψηφία είναι η διαδικτυακή κοινότητα. Δυστυχώς, αλλά είναι κατανοητό, κάποιοι από τους παλιούς μας φίλους και ακόμη και την οικογένειά μας έχουν σταματήσει να μας ακολουθούν μετά από τόσο καιρό. Υποψιαζόμασταν ότι μπορεί να συμβεί αυτό, αλλά μας στεναχωρεί. Έχουμε ακόμα λίγους σκληροπυρηνικούς ακόλουθους και σχολιαστές που είναι μαζί μας από την πρώτη μέρα, όπως η Lydia, η Mayo και ο Andy B, στους οποίους είμαστε για πάντα ευγνώμονες.

Έτσι, το μικρό μας ιστολόγιο έγινε από ένα γωνιακό κατάστημα με 30 ακόλουθους σε έναν διεθνή όμιλο (ελαφριά υπερβολή) με πάνω από 10.000 ακόλουθους. Οι αριθμοί μας πνέουν συνεχώς και δεν ξεπερνάμε ποτέ τα ευγενικά σχόλια που λαμβάνουμε από όλο τον κόσμο.


Ποιο είναι το μέλλον για το JWalking;

Αναφέρομαι στο blog εδώ και όχι στους ανθρώπους φυσικά! Καθώς η ζωή έχει ρυθμιστεί σε πολύ πιο αργή ρουτίνα με λιγότερα ταξίδια και την αναζήτηση ενός νέου σπιτιού, δεν ζούμε αυτή τη συναρπαστική ταξιδιωτική ζωή. Γνωρίζουμε λοιπόν καλά ότι με λιγότερες αναρτήσεις και λιγότερες μεγάλες περιπέτειες το blog έχει καθυστερήσει. Ευτυχώς οι ακόλουθοί μας δεν φαίνεται να ενοχλούνται και είναι τόσο υποστηρικτικοί όσο ποτέ, επομένως θα πρέπει να δούμε πού θα πάμε αργότερα φέτος.

Όλα έχουν διάρκεια ζωής και τα blogs δεν διαφέρουν. Δεν θέλουμε να κουτσαίνουμε για χρόνια με μισή προσπάθεια, ειδικά καθώς έχουμε δουλέψει τόσο σκληρά για να κάνουμε το blog αυτό που είναι τώρα. Θα υπάρξει η κατάλληλη στιγμή να σταματήσουμε και ελπίζουμε ότι και οι δύο θα μάθουμε πότε θα συμβεί αυτό πριν οι ακόλουθοί μας χάσουν το ενδιαφέρον τους. Όχι ακόμα όμως, δεν μας ξεφορτώνεσαι τόσο εύκολα!

27/02/2022