Το Κέντρο Ειδησεογραφικού Γραμματισμού θα φιλοξενήσει διαδραστικό εργαστήριο για τις σχολικές περιοχές του Λονγκ Άιλαντ – Κέντρο για τον Ειδησεογραφικό Γραμματισμό

Το Κέντρο Ειδησεογραφικού Γραμματισμού θα φιλοξενήσει διαδραστικό εργαστήριο για τις σχολικές περιοχές του Λονγκ Άιλαντ – Κέντρο για τον Ειδησεογραφικό Γραμματισμό

Februar 6, 2023 0 Von admin

STONY BROOK, NY – 31 Ιουλίου 2019 – Σε μια περίοδο άνευ προηγουμένου ανησυχίας για τη διάδοση ψευδών και παραπλανητικών ειδήσεων, το Κέντρο Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Stony Brook για τον Ειδησεογραφικό Γραμματισμό συγκέντρωσε 36 δασκάλους από 15 σχολικές περιφέρειες του Λονγκ Άιλαντ για ένα διαδραστικό, τριήμερο εργαστήριο που τους εξοπλίζει με τις δεξιότητες και εργαλεία για να διδάξουν το αποδεδειγμένο και ευρέως εγκωμιαστικό πρόγραμμα σπουδών του Κέντρου Ειδησεογραφικού Γραμματισμού στους μαθητές τους – ηλικίας 11 ετών – αυτό το φθινόπωρο.

Το News Literacy Summer Academy, που πραγματοποιήθηκε 22-24 Ιουλίου στο Πανεπιστήμιο Stony Brook, αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης πρωτοβουλίας που ξεκίνησε πρόσφατα από το κέντρο για να βοηθήσει τις σχολικές περιφέρειες της περιοχής να προσαρμόσουν το προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του πανεπιστημίου για μαθητές K-12. Η Ακαδημία έγινε δυνατή, εν μέρει, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Rauch και της Ομοσπονδιακής Πιστωτικής Ένωσης Bethpage.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, το Long Island Institute for News Literacy Education, το κέντρο συνεργάζεται με επιλεγμένες περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Plainview-Old Bethpage Central School District, για να ενσωματώσει τις δεξιότητες του Ειδησεογραφικού Γραμματισμού στην απαιτούμενη διδασκαλία και να δημιουργήσει συμπληρωματικά προγράμματα για γονείς και οικογένειες.

Ο Βοηθός Διευθυντής του Κέντρου Ειδήσεων Γραμματισμού, Τζόναθαν Ανζαλόνε, συζητά για την επαλήθευση της Θερινής Ακαδημίας 2019 στο Πανεπιστήμιο Stony Brook, 22 Ιουλίου. Φωτογραφία από τον Valentine Edwards/JTL Entertainment

«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία και η λύση δεν θα είναι η καλύτερη τεχνολογία, ή ακόμη πιο διεισδυτική και διαφανής δημοσιογραφία, όσο ωφέλιμη κι αν είναι», δήλωσε ο Howard Howard Schneider, ιδρυτής και εκτελεστικός διευθυντής του Κέντρου Ειδησεογραφικού Γραμματισμού. «Θα διδάξει μαθητές σε νεαρή ηλικία πώς να ανακρίνουν ειδήσεις και πληροφορίες. Πρέπει να ξεκινήσει νωρίς και να ενισχυθεί για να είναι αποτελεσματική».

Ο Σνάιντερ πρόσθεσε ότι ελπίζει ότι η πρωτοβουλία θα βοηθήσει να γίνει το Λονγκ Άιλαντ ηγέτης στο κράτος και το έθνος στην προετοιμασία της επόμενης γενιάς καταναλωτών ειδήσεων και πολιτών.

«Έχουμε μερικά καταπληκτικά σχολεία με καινοτόμους ηγέτες που μπορούν να πρωτοστατήσουν», είπε.

Από τη δημιουργία του Κέντρου το 2007, το πρωτοποριακό πρόγραμμα σπουδών του, σχεδιασμένο για να διδάξει στους μαθητές πώς να χρησιμοποιούν δεξιότητες κριτικής σκέψης για να κρίνουν την αξιοπιστία των ειδήσεων και των πληροφοριών, έχει διδαχθεί σε περισσότερους από 15.000 φοιτητές του Stony Brook, σε περισσότερα από 20 άλλα πανεπιστήμια των ΗΠΑ και σε 10 χώρες.

Οι εκπαιδευτικοί γυμνασίου και γυμνασίου στην ακαδημία Ιουλίου άκουσαν από συναδέλφους καθηγητές που έχουν ήδη χρησιμοποιήσει το πρόγραμμα σπουδών του κέντρου στις τάξεις τους, καλωσόρισαν από τον αντιβασιλέα της πολιτείας της Νέας Υόρκης Roger Tilles και ακούστηκαν από τον Δρ Σαμ Γουάινμπεργκ του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ, η έρευνα του οποίου έδειξε ανησυχητικά ελλείμματα από την πλευρά των σημερινών μαθητών για την αξιολόγηση αξιόπιστων πηγών στο διαδίκτυο. Η Jane Lytvynenko, δημοσιογράφος του BuzzFeed News που αναφέρει την παραπληροφόρηση στο διαδίκτυο, έδωσε την κεντρική ομιλία.

Οι συμμετέχοντες συνεργάστηκαν επίσης για να δημιουργήσουν τα δικά τους μαθήματα Ειδησεογραφίας που θα μπορούν να φέρουν πίσω στις τάξεις τους τον Σεπτέμβριο.

Ο Glenn Hadzima, καθηγητής Αγγλικών γυμνασίου από το South Country Central School District, συμμετείχε για δεύτερη φορά. Ο Χατζήμα παρακολούθησε στο παρελθόν μια ακαδημία το 2011.

«Μου αρέσει η ιδέα ότι τα παιδιά θα χρησιμοποιήσουν υλικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν», είπε ο Χατζίμα. «Τα πράγματα δεν θα είναι αφηρημένα… θα είναι πράγματα του πραγματικού κόσμου».

Η AnnMarie Jenkins, βιβλιοθηκάριος γυμνασίου από την Free School District του Northport-East Northport Union, είπε ότι έχει διδάξει εδώ και καιρό την αξιολόγηση πηγών και η ακαδημία έδειξε πόσο σημαντικά είναι αυτά τα μαθήματα και πώς μπορεί να τα εφαρμόσει στην πράξη.

Οι συμμετέχοντες στη Θερινή Ακαδημία 2019 στο Πανεπιστήμιο Stony Brook στις 22 Ιουλίου συνεργάζονται για να δημιουργήσουν μαθήματα Ειδησεογραφίας. Φωτογραφία του Valentine Edwards/JTL Entertainment

«Πρέπει να το ταιριάξω με τον πραγματικό κόσμο, γιατί έχω σηκωθεί εκεί και κηρύττω, «πρέπει να κοιτάξεις από πού προέρχεται», είπε ο Τζένκινς. «Τώρα όλα έχουν νόημα».

Ο Jonathan Anzalone, βοηθός διευθυντής του Center for News Literacy, είπε ότι πιστεύει ότι η Ακαδημία θα δημιουργήσει ενθουσιασμό στους εκπαιδευτικούς για το News Literacy και τη δυνατότητα του προγράμματος σπουδών να έχει μια μεταμορφωτική επίδραση στη μάθηση των μαθητών.

«Ελπίζουμε ότι οι συμμετέχοντες θα φύγουν από την Ακαδημία με την αίσθηση ότι είναι μέρος μιας κοινότητας και θα υποστηρίζουν το δίκτυο εκπαιδευτικών του Ειδησεογραφικού Γραμματισμού που θα μοιράζονται ιδέες και πόρους και θα συνεχίσουν να διαδίδουν τον Ειδησεογραφικό Γραμματισμό και να ενισχύουν τον αντίκτυπό του στους μαθητές», είπε η Anzalone.

Η χρηματοδότηση από το Ίδρυμα Rauch θα επιτρέψει επίσης στο νέο Ινστιτούτο του κέντρου να υποστηρίξει σε βάθος εργασία από δύο εταίρους ή περιφέρειες «φάρου» το επόμενο ακαδημαϊκό έτος. Οι περιφέρειες θα λάβουν 35.000 $ για να υποστηρίξουν την κατάρτιση εκπαιδευτικών, τη συγγραφή προγραμμάτων σπουδών, ένα σχέδιο αξιολόγησης και την ανάπτυξη ενός κοινοτικού προγράμματος. Η Plainview-Old Bethpage είναι η πρώτη συνεργαζόμενη περιοχή, ενώ μια δεύτερη περιφέρεια θα επιλεγεί το φθινόπωρο.

«Η ομάδα μας είναι ενθουσιασμένη που θα εργαστεί μαζί με τον Stony Brook για τη δημιουργία προγράμματος σπουδών για τους μαθητές των τάξεων 7-12 και ένα μάθημα επιλογής όπου οι μαθητές μας γυμνασίου μπορούν να κερδίσουν πίστωση κολεγίου», δήλωσε η Δρ. Mary O’Meara, βοηθός επιθεωρητής για το πρόγραμμα σπουδών στο Plainview- Old Bethpage. «Αυτή η επιχορήγηση μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που περιλαμβάνει επίσης μια συνιστώσα γονέα και κοινότητα. Όλη η σχολική κοινότητα αναγνωρίζει την επικαιρότητα αυτής της δουλειάς».