10 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ να κάνετε στα νησιά Γκαλαπάγκος

10 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ να κάνετε στα νησιά Γκαλαπάγκος

September 18, 2022 0 Von admin

Τα νησιά Γκαλαπάγκος είναι ένα από τα πιο όμορφα θαύματα της φύσης και ένας προορισμός για πολλούς. Μία από τις τέσσερις κύριες περιοχές του Ισημερινού, το αρχιπέλαγος αποτελείται από 18 διαφορετικά νησιά και σχεδόν 100 νησίδες που βρίσκονται δυτικά της ηπείρου της Νότιας Αμερικής.

Τα Γκαλαπάγκος είναι το μέρος σας εάν θέλετε να πάτε διακοπές, να χαλαρώσετε και να ζήσετε από πρώτο χέρι ένα από τα πιο διαφορετικά και μοναδικά οικοσυστήματα της Γης. Υπάρχουν εξωτικά άγρια ​​ζώα, παραλίες, σήραγγες σκαλισμένες από λάβα, γεωλογικοί σχηματισμοί, παρατηρητήρια, εργαστήρια και μουσεία με επαυξημένη πραγματικότητα.

Όλα αυτά τα αξιοθέατα είναι παρόντα στα νησιά για να τα απολαύσουν όλοι. Και τι καλύτερος τρόπος για να επισκεφθείτε κάθε μέρος του αρχιπελάγους εκτός από το να ξεκινήσετε μια πολυτελή Κρουαζιέρα στα Γκαλαπάγκος.

Είναι ο καλύτερος τρόπος για να εξερευνήσετε τα Γκαλαπάγκος, ειδικά αν επισκέπτεστε για πρώτη φορά.

Συνεχίστε να διαβάζετε για αυτόν τον απόλυτο οδηγό για τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στα νησιά Γκαλαπάγκος, απαραίτητο για κάθε δρομολόγιο στα Γκαλαπάγκος.

πράγματα που μπορείτε να κάνετε στα Γκαλαπάγκος

Πριν την Επίσκεψή σας

Ο προγραμματισμός του ταξιδιού σας στα Γκαλαπάγκος είναι απαραίτητος. Ελέγξτε τον καιρό πριν πάτε για να μπορείτε να πακετάρετε τα ρούχα σας ανάλογα.

Παρά την εγγύτητά τους στον ισημερινό, τα νησιά Γκαλαπάγκος δεν είναι τροπικά και ζεστά. Από την άλλη το κλίμα είναι μέτριο και ευχάριστο.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ερευνήσει πώς οι διαφορετικές εποχές επηρεάζουν την άγρια ​​ζωή που θα δείτε και τις συνθήκες του κύματος που πρέπει να περιμένετε – αυτό είναι ζωτικής σημασίας εάν ταξιδεύετε σε μια κρουαζιέρα στα Γκαλαπάγκος!

Η καλύτερη εποχή για κρουαζιέρες είναι γενικά ο Δεκέμβριος έως τον Μάιο, όταν οι θάλασσες τείνουν να είναι οι πιο ήρεμες και ζεστές.

Είναι επίσης σημαντικό να το καταλάβουμε αυτό η κυβέρνηση του Ισημερινού εργάζεται σκληρά για να διατηρήσει αυτά τα νησιά και έχουν κανόνες που πρέπει να ακολουθούν οι τουρίστες όταν επισκέπτονται το αρχιπέλαγος. Επομένως, σεβαστείτε τη διαδικασία τους, ακούστε τους επαγγελματίες οδηγούς και ακολουθήστε τους κανόνες.

Πράγματα που πρέπει να κάνετε στα νησιά Γκαλαπάγκος

Αυτά είναι τα απόλυτα πράγματα να κάνετε στα Γκαλαπάγκος, χωρίς ιδιαίτερη σειρά, αλλά πρέπει στο δρομολόγιό σας! Αν σκοπεύετε να κάνετε κρουαζιέρα, ελέγξτε το δρομολόγιό σας για να δείτε αν περιλαμβάνονται αυτά ή κλείστε μια εκδρομή στην ακτή πριν ή μετά το ταξίδι σας!

1. Επισκεφθείτε το νησί Rabida

Το Isla Rabida ή το νησί Rabida είναι ένα εξαιρετικό μέρος για τους τουρίστες που ενδιαφέρονται για την εξωτική άγρια ​​ζωή των Γκαλαπάγκος.

Φλαμίνγκο, εργένηδες θαλάσσια λιοντάρια και πουλιά φρεγάτας είναι από τα πιο δημοφιλή είδη του νησιού. Αυτά τα πουλιά δείχνουν τα μεγάλα φτερά τους και τους φουσκωμένους λαγούς τους για να προσελκύσουν τους συντρόφους σε μια αστεία και συναρπαστική επίδειξη της ομορφιάς τους.

2. Εξερευνήστε τις σήραγγες λάβας Santa Cruz

Το συναρπαστικό Οι σκοτεινές σήραγγες στη Santa Cruz είναι προσβάσιμες αφού διασχίσετε τα καταπράσινα νερά των καναλιών Itabaca.

Εδώ οι μυστηριώδεις σκοτεινές σήραγγες που σκαλίζονται από εκρήξεις δείχνουν τα μονοπάτια όπου κάποτε κυλούσαν ποτάμια λάβας.

Μια μικρή σκάλα οδηγεί σε αυτές τις σήραγγες, οι οποίες προσελκύουν μεγάλο ενδιαφέρον για γεωλόγους και ιστορικούς λόγω των πετρωμάτων και των μοναδικών δομών τους.

Οι εκρήξεις λάβας που σχημάτισαν αυτές τις σήραγγες προέκυψαν από μια σύγκρουση μεταξύ της πλάκας Nazca του Ειρηνικού Ωκεανού στην ήπειρο της Νότιας Αμερικής. Αυτή η σύγκρουση είναι και ο λόγος που σχηματίστηκαν τα βουνά των Άνδεων.

3. Επισκεφθείτε το Μουσείο Maprae στο Puerto Ayora

Αυτό το μουσείο παρέχει τον τέλειο συνδυασμό πληροφοριών και εκθέσεων σχετικά με τους αρχαίους πολιτισμούς, τη φύση και την τεχνολογία.

Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε για αρχαιολογικά κομμάτια σε 3D, τότε αυτό το μέρος είναι για εσάς. Το Μουσείο Maprae παρουσιάζει περισσότερα από πενήντα αρχαιολογικά αντικείμενα μαζί με την προκολομβιανή τέχνη.

Για να απολαύσετε τις τρισδιάστατες οθόνες, στρέψτε το iPad σας (που παρέχει το μουσείο) στα τεχνουργήματα και θα δείτε ιστορικές πληροφορίες και μια τρισδιάστατη προβολή στην οθόνη σας.

Αυτό το μουσείο προσφέρει μια μεγάλη ευκαιρία στους τουρίστες να μάθουν για τους αρχαίους πολιτισμούς και την ανθρώπινη ιστορία.

4. Βρείτε το Pinnacle Rock στο νησί Bartolomé

Το Μπαρτολομέ είναι ένα από τα μικρότερα νησιά. Ένα δημοφιλές χαρακτηριστικό σε αυτό το νησί είναι ένας βράχος σε περίοπτη μορφή που προεξέχει από τον κόλπο κοντά στην παραλία που είναι γνωστή ως Playa Dorado.

Αυτοί οι βράχοι και οι γύρω περιοχές φιλοξενούν χελώνες και πιγκουίνους που φωλιάζουν. Είναι ένα εξαιρετικό μέρος για φωτογραφία και απόλαυση της παραλίας σε ένα ήρεμο περιβάλλον.

Διαβάστε περισσότερα για τα ταξίδια στο Εκουαδόρ

5. Επισκεφθείτε το Καταφύγιο Χελώνας στη Σάντα Κρουζ

Ένα από τα πιο σημαντικά και εκπληκτικά είδη που κατοικούν στα Γκαλαπάγκος είναι η γιγάντια χελώνα. Εδώ σε αποθεματικό, η χελώνα μπορεί να παρατηρηθεί στο φυσικό τους περιβάλλον.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους κανόνες των εθνικών πάρκων, οι τουρίστες δεν πρέπει να τα αγγίζουν ή να τα ταΐζουν καθώς διαταράσσει το οικοσύστημά τους.

Εκτός από το να δείτε αμέτρητες χελώνες, θα βρείτε πολλά είδη εξωτικών πουλιών, όπως το γνωστό Darwin Finch, καθώς και σαύρες και πολλά άλλα.

6. Πεζοπορία στο Wall of Tears στο νησί Isabela

Μπορείς Κάντε μια πεζοπορία στο Τείχος των Δακρύων και πάρτε το δρόμο σας προς το μεγαλύτερο νησί Ισαμπέλα που βρίσκεται κρυμμένο στην άκρη του Puerto Villamil. Θα χρειαστεί μια ώρα για να φτάσετε εκεί και μπορείτε να απολαύσετε τις φυσικές λίμνες, το μαγευτικό τοπίο, τα μαγγρόβια και τις ακτές κατά μήκος της διαδρομής.

Τα ιγκουάνα και τα φλαμίνγκο βρίσκουν τα σπίτια τους σε αυτό το όμορφο νησί, Ρίξτε λοιπόν μια ματιά στο φυσικό θαύμα και ζήστε την ποινική αποικία από τη δεκαετία του ’40 ενώ σκαρφαλώνετε στον τοίχο του βράχου λάβας.

7. Επισκεφθείτε το νησί Floreana

Η Floreana είναι ένα από τα πιο απομονωμένα και ανενόχλητα νησιά των Γκαλαπάγκος, γεμάτο με φυσικά θαύματα, καταπράσινα τοπίαχελώνες και εκπληκτικά όμορφα μονοπάτια πεζοπορίας.

Το νησί είναι το σπίτι για το γνωστό μονοπάτι πεζοπορίας και τη θέα στη φύση.

8. Δείτε Sea Lions στο La Loberia

Το La Loberia είναι ένα καταφύγιο θαλάσσιων λιονταριών που βρίσκεται κοντά στην πόλη Puerto Baquerizo Moreno στο νησί San Cristobal. Μπορείτε να φτάσετε εκεί με 30 λεπτά με τα πόδια ή με ταξί.

Εκτός από τα θαλάσσια λιοντάρια, η La Loberia φημίζεται για τα υπέροχα νερά της, οπότε μπορείτε να κάνετε δραστηριότητες όπως κολύμβηση με αναπνευστήρα ή καταδύσεις, εκτός από το να θαυμάσετε την ομορφιά – και το περίεργο χιούμορ – των θαλάσσιων λιονταριών.

9. Επισκεφθείτε το Ranco Primicias Galapagos Tortoise Ranch

Στο νησί Santa Cruz, οι επισκέπτες μπορούν να δουν τις διάσημες χελώνες των Γκαλαπάγκος στο Ράντσο Primicias Galapagos και να νιώθουν δέος παρακολουθώντας αυτά τα αργά, αρχαία πλάσματα ενώ διασχίζουν το νησί.

Είναι το πιο διάσημο τουριστικό αξιοθέατο στα νησιά Γκαλαπάγκος και ένας από τους καλύτερους τρόπους για να γνωρίσετε από κοντά την άγρια ​​ζωή στα Γκαλαπάγκος, με σεβασμό.

Τι να συσκευάσετε για τον Ισημερινό

Ρίξτε μια ματιά στο δικό μας Τελευταίος κατάλογος συσκευασίας Εκουαδόρ για να σας βοηθήσουμε να ετοιμάσετε τις βαλίτσες για το ταξίδι σας – μοιραζόμαστε ακριβώς τι να φέρετε στον Εκουαδόρ και τι δεν ταξιδεύουμε ποτέ χωρίς.

10. Πάρτε το Suarez Point

Ένα όμορφο μέρος και το αποκορύφωμα μιας επίσκεψης στο νησί Espanola, το Suarez Point είναι ένας εκπληκτικός φυσικός προορισμός που θα θυμάστε πάντα.

Είναι το σπίτι της πλούσιας ζωής των πουλιών και τα άλμπατρος είναι αρκετά κοινά, ένα αποκορύφωμα για κάθε παρατηρητή πουλιών. Ως εκ τούτου, είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για επίσκεψη σε μια κρουαζιέρα στα Γκαλαπάγκος. Το να βλέπεις το λευκό άλμπατρος να πετάει στα ύψη στον γκρεμό είναι μια μοναδική εμπειρία που δεν πρέπει να χάσει κανείς τουρίστας.

Επιπλέον, αυτό το μέρος φιλοξενεί μερικά συναρπαστικά χαρακτηριστικά της γης, όπως τρύπες με φυσητήρες, φυσικές βρύσες νερού που ξεπηδούν από τα βράχια στο χρόνο με τα κύματα.

Επίσκεψη στα Γκαλαπάγκος

Τα νησιά Γκαλαπάγκος παρουσιάζουν ένα μοναδικό σενάριο στο οποίο ο άνθρωπος και η εξωτική άγρια ​​ζωή συνυπάρχουν βιώσιμα σε μια γεωλογικά ενεργή περιοχή. Είτε είστε επιστήμονας, ιστορικός ή τουρίστας, η κρουαζιέρα στα Γκαλαπάγκος θα είναι μια εμπειρία που θα σας αλλάξει τη ζωή.

Προσθέστε αυτούς τους προορισμούς στη λίστα σας και ξεκινήστε να προγραμματίζετε το ταξίδι σας στα νησιά Γκαλαπάγκος.