No Longer Nomads – JWalking

No Longer Nomads – JWalking

Juli 1, 2022 0 Von admin

Ποια είναι τα κορυφαία 5 πράγματα που θα σας έλειπαν αν βάζατε όλα τα υπάρχοντά σας στην αποθήκη; Ποια θα ήταν τα κορυφαία 5 πράγματα που θα περιμένατε να δείτε αν ανοίξατε ξανά αυτά τα κουτιά; Ακούγεται σαν κάποιο είδος ψυχανάλυσης, έτσι δεν είναι;

Τώρα έχουμε ένα σπίτι και μαζέψαμε τα κουτιά από το μικρό μας ντουλάπι αποθήκευσης, η απάντηση για μένα είναι σχεδόν όπως την είχαμε προβλέψει. Φωτογραφίες, οικογενειακά αναμνηστικά, η ραπτομηχανή μου, αναμνηστικά από τα ταξίδια μας.

«Αδειάζουμε τη μικρή αποθήκη μας μετά από 7 χρόνια. Όχι πολλά πράγματα πραγματικά.»

Πριν ξεκινήσουμε το ραντεβού, αφαιρούσαμε τα απαραίτητα – κλινοσκεπάσματα, πετσέτες, μερικά φλιτζάνια, πιάτα κ.λπ., αλλά η λίστα, μόλις φτάσαμε, επεκτάθηκε αρκετά γρήγορα. Μόνο όταν γυρίσετε να κάνετε κάτι, συνειδητοποιήσετε ότι δεν έχετε κάτι. Ένα κόσκινο, πρέσα σκόρδου, κουβά, μανταλάκια και ούτω καθεξής. Ομολογουμένως αυτά είναι όλα τα πράγματα χωρίς τα οποία μπορείς να ζήσεις, αλλά για τους περισσότερους ανθρώπους είναι απλά «εκεί» όπως θα ήταν για εμάς όταν είχαμε το προηγούμενο σπίτι μας.

Τα απλά πράγματα μου έχουν δώσει χαρά. Έχοντας τα υλικά στο χέρι για ψήσιμο – χωρίς να τα αγοράσετε και να χρειαστεί να τα αφήσετε πίσω. Ξεφυλλίζω το παλιό μου βιβλίο συνταγών και μπορώ να διαλέξω μια συνταγή. Η κατάψυξη των υπολειμμάτων είναι μια άλλη καινοτομία. Προηγουμένως, όλα θα έπρεπε να εξαντληθούν πριν προχωρήσουμε.

Η ραπτομηχανή έχει ήδη αξιοποιηθεί. Αλλαγή κάποιων κουρτινών. Ήμουν στο ράψιμο του ουρανού. Προγραμματίζονται περισσότερα έργα.

Για εσάς κυρίες εκεί έξω, θα συγκλονιστείτε όταν ακούσετε ότι δεν είχα ψωνίσει ρούχα. Οι μπότες για περπάτημα, τα παπούτσια για περπάτημα, τα σανδάλια Birkenstock και οι σαγιονάρες εξακολουθούν να είναι τα μόνα υποδήματα. Αν και είχα δύο ζευγάρια γόβες στην αποθήκευση από μερικούς γάμους. Δεν είναι πραγματικά ιδανικό για κηπουρική και ζωγραφική όμως. Η εντοιχισμένη γκαρνταρόμπα με τα ρούχα μας φαίνεται ξεκάθαρα αραιή και φωνάζει να γεμίσει. Εξακολουθούμε να μοιάζουμε με τη νοοτροπία να αγοράζουμε μόνο αυτό που χρειαζόμαστε αντί να αγοράζουμε πράγματα που μας αρέσουν. Ελπίζω ότι αυτό θα συνεχίσει να συμβαίνει, αλλά αναμφίβολα θα υπάρξουν μερικά „πρέπει να έχω” αγορές.

Εκτός από υλικά πράγματα, θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς νιώθουμε που έχουμε ξανά μια τοποθεσία ως βάση μας. Αν και δεν ήταν σκόπιμα, το να έχεις ένα ακίνητο που χρειάζεται λίγη δουλειά βοήθησε. Το να πρέπει να κάνουμε επισκευές και να βάλουμε τη σφραγίδα μας στον χώρο μας τον κάνει να νιώθει περισσότερο δικός μας. Αν είχαμε αγοράσει κάτι που ήταν παρθένο χωρίς καμία σχέση, πιθανότατα θα είχαμε φαγούρα μέχρι τώρα και θα μπορούσε να αισθανόμαστε περισσότερο σαν ένα από τα πολλά airbnb ή σπίτια στα οποία έχουμε περάσει χρόνο.

Σχεδόν ξεχάσαμε να αναφέρουμε την καινοτομία ότι έχουμε ξανά τη δική μας διεύθυνση – και οι δύο σοκαριστήκαμε όταν έφτασαν τα πρώτα μας γράμματα και οι νέες κάρτες σπιτιού. Ντροπή για άλλη μια έκρηξη από το παρελθόν – τους λογαριασμούς κοινής ωφέλειας!!

“Ακόμα καταφέρνω να βγω έξω και να εξερευνήσω το Wiltshire”

Εξακολουθούμε να σχεδιάζουμε να κάνουμε την περίεργη εκδρομή στο JWalking. Μια επίσκεψη στο Παράκτιο μονοπάτι Pembrokeshire βρίσκεται στο στάδιο του σχεδιασμού. Δεν πρόκειται να πάρω εκεί το ξεφάντωμα για ψώνια ρούχων, αλλά, πείτε με περίεργο, θα προτιμούσα να βρίσκομαι σε παράκτιο μονοπάτι που φυσάει ο αέρας παρά σε ένα εμπορικό κέντρο. Δόξα τω Θεώ, ο Jon μου αρέσει όπως είμαι (ελπίζω!!)

01/06 – 01/07/2022