Ultimate Ecuador Amazon Guide (+ BEST Tours Jungle)

Ultimate Ecuador Amazon Guide (+ BEST Tours Jungle)

September 18, 2022 0 Von admin

Ενώ επισκέπτεστε τα Γκαλαπάγκος μπορεί να είναι το νούμερο ένα στις λίστες πολλών επισκεπτών στον Εκουαδόρ, Η επίσκεψη στον Αμαζόνιο του Ισημερινού γίνεται πιο δημοφιλής από ποτέ. Αυτή η περιοχή του Αμαζονίου φιλοξενεί τις περιοχές με τη μεγαλύτερη βιοποικιλότητα σε ολόκληρο τον πλανήτηκαι μια περιοδεία στον Εκουαδόρ στον Αμαζόνιο είναι ένας φανταστικός τρόπος για να το ζήσετε, με περισσότερους τρόπους από ποτέ για βιώσιμη επίσκεψη.

Αφού ζήσαμε στον Εκουαδόρ για δύο χρόνια, μπορέσαμε να δούμε μόνο ένα μικρό μέρος από όλα όσα έχει να προσφέρει αυτή η ποικιλόμορφη περιοχή της χώρας, αλλά την ερωτευτήκαμε γρήγορα.

Από βαθιά στον Αμαζόνιο στο Εθνικό Πάρκο Yasuni μέχρι την πόλη με σακίδια στην Τένα, υπάρχουν τόσα πολλά να δείτε και να κάνετε στη ζούγκλα του Ισημερινού.

Σε αυτόν τον οδηγό για τα καλύτερα ταξίδια και περιηγήσεις στον Εκουαδόρ στον Αμαζόνιο, καλύπτουμε μερικούς από τους καλύτερους τρόπους για να γνωρίσετε τον Αμαζόνιο του Ισημερινού, συμπεριλαμβανομένων των καλύτερων καταλυμάτων Amazon του Ισημερινού και των εμπειριών περιοδείας τουςκαθώς και ανεξάρτητες τουριστικές εταιρείες.

Συνεχίστε να διαβάζετε για περισσότερα σχετικά τις καλύτερες εμπειρίες που έχει να προσφέρει το Amazon Rainforest Ecuador.

εθνικό πάρκο yasuni

Αυτή η ανάρτηση περιέχει συνδέσμους συνεργατών που θα με ανταμείψουν χρηματικά ή με άλλο τρόπο όταν τους χρησιμοποιείτε για να πραγματοποιήσετε αγορές που πληρούν τις προϋποθέσεις, χωρίς κόστος για εσάς. Ως συνεργάτης της Amazon, κερδίζω από αγορές που πληρούν τις προϋποθέσεις. Για περισσότερες πληροφορίες, διαβάστε την πολιτική αποκάλυψης.

Ο Αμαζόνιος του Ισημερινού

Ενώ ο Ισημερινός είναι μια από τις μικρότερες χώρες της Νότιας Αμερικής, το κομμάτι του από το τροπικό δάσος του Αμαζονίου είναι κάθε άλλο παρά δευτερεύον, καθιστώντας τη χώρα ένα από τα καλύτερα μέρη για να επισκεφτείτε τον Αμαζόνιο.

Στην πραγματικότητα, ο Ισημερινός φιλοξενεί αυτό που πολλοί θεωρούν ότι είναι μερικά από αυτά τις πιο κρίσιμες περιοχές του Αμαζονίουκαι οι καλύτερες περιηγήσεις στο Amazon.

Ο Ισημερινός φιλοξενεί το Εθνικό Πάρκο Yasuní και το απόθεμα της βιόσφαιρας Yasuní, το οποίο πιστεύεται από πολλούς ότι είναι η πιο ποικιλόμορφη περιοχή σε ολόκληρο τον πλανήτη Γη.

Το Εθνικό Πάρκο Yasuní, με το εξαιρετικά ποικιλόμορφο απόθεμα βιόσφαιρας, είναι το πιο γνωστό εθνικό πάρκο στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου του Ισημερινού. Είναι η πιο προστατευμένη περιοχή του Αμαζονίου του Ισημερινού και έχει τον μεγαλύτερο αριθμό ειδών χλωρίδας και πανίδας που ζουν εκεί.

Τι να συσκευάσετε για τον Ισημερινό

Ρίξτε μια ματιά στο δικό μας Τελευταίος κατάλογος συσκευασίας Εκουαδόρ για να σας βοηθήσουμε να ετοιμάσετε τις βαλίτσες για το ταξίδι σας – μοιραζόμαστε ακριβώς τι να φέρετε στον Εκουαδόρ και τι δεν ταξιδεύουμε ποτέ χωρίς.

Ωστόσο, η ζούγκλα του Αμαζονίου του Ισημερινού αποτελείται επίσης από τρία άλλα εθνικά πάρκα (Sumaco Napo-Galeras, Cayambe-Coca και Llanganates). Επιπλέον, υπάρχουν πολλά ιδιωτικά φυσικά καταφύγια και περιοχές προστασίας της φύσης και της άγριας ζωής στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου του Ισημερινού, όπως το Καταφύγιο άγριας ζωής Cuyabeno.

Γενικά, οι περιηγήσεις στη ζούγκλα του Ισημερινού και το κατάλυμα μένει στο Εθνικό Πάρκο Yasuní είναι πιο ακριβά από ό,τι στην υπόλοιπη περιοχή του Αμαζονίου στον Ισημερινό. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό επειδή η περιοχή είναι τόσο προστατευμένη και τόσο απομακρυσμένη για πρόσβαση.

Καταφύγιο άγριας ζωής Cuyabeno, επίσης αρκετά βαθιά στον Αμαζόνιο, είναι γενικά λιγότερο δαπανηρή η επίσκεψη αν και εξίσου εντυπωσιακή από πολλές απόψεις.

Πολλά ιδιωτικά καταφύγια, όπως το δημοφιλές Sacha Lodgeέχουν το δικό τους οικολογικό καταφύγιο που περιβάλλει την ιδιοκτησία τους – το Sacha Lodge έχει πάνω από 5.000 προστατευμένα στρέμματα γύρω του.

Μας αρέσει να προτείνουμε να επισκεφτείτε το τροπικό δάσος του Αμαζονίου στον Εκουαδόρ και να κάνετε μια περιήγηση στη ζούγκλα του Ισημερινού, επειδή τείνουν να είναι πιο προσιτές και προσβάσιμες από τις περιηγήσεις στη ζούγκλα σε γειτονικές χώρες όπως η Βραζιλία. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί απίστευτοι τρόποι για να επισκεφθείτε το Amazon στο Περού ως άλλη μια εξαιρετική εναλλακτική του Ισημερινού!

Ανατρέξτε στον οδηγό μας για οικονομικά ταξίδια στο Amazon στον Ισημερινό με τον Πλήρη οδηγό μας για να επισκεφθείτε την Tena, Εκουαδόρ για περισσότερες από τις κορυφαίες συμβουλές μας για το ταξίδι σας.

Αυτόχθονες πληθυσμοί στον Αμαζόνιο του Ισημερινού

Μερικές από τις αυτόχθονες ομάδες στον Αμαζόνιο του Ισημερινού περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

  • Huaorani (ή Waorani)
  • Achuar
  • Σιών
  • Κεφάλι

Υπάρχουν ακόμη δύο γνωστές φυλές χωρίς επαφή που ζει στον Αμαζόνιο στον Εκουαδόρ: το Ταρομενάνε και οι Ταγκαέρι. Αυτές οι ομάδες αποτελούνται από μερικές μόνο εκατοντάδες άτομα και τα δικαιώματά τους να ζουν σε απομόνωση και χωρίς επαφή στον Αμαζόνιο του Ισημερινού προστατεύονται από το σύνταγμα.

Ο τρόπος ζωής τους απειλείται από την παράνομη υλοτομία και τις επιχειρήσεις ανακάλυψης πετρελαίου.

Αμαζόνα του Ισημερινού

Χάρτης του Αμαζονίου του Ισημερινού

Βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα της χώρας, η περιοχή του Αμαζονίου του Ισημερινού είναι γνωστή ως Ανατολήή απλά, η Ανατολή. Υπάρχουν έξι επαρχίες στον Αμαζόνιο του Ισημερινού που συνθέτουν αυτήν την περιοχή: Sucumbíos, Orellana, Napo, Pastaza, Morona Santiago και Zamora Chinchipe.

Οι πιο συνηθισμένες πόλεις για ταξίδια στη ζούγκλα του Αμαζονίου στον Ισημερινό – που βρίσκονται μέσα ή στα σύνορα του τροπικού δάσους – είναι Tena, Nueva Loja και Coca (γνωστός και ως Francisco de Orellana).

Δείτε αυτόν τον χάρτη του Αμαζονίου του Ισημερινού με δυνατότητα κλικ παρακάτω για να κατανοήσετε καλύτερα αυτήν την εκτεταμένη περιοχή και τη διάταξή της εντός του Ισημερινού για μια καλύτερη ιδέα της περιοδείας του Ισημερινού στο Αμαζόνιο που μπορεί να είναι η καλύτερη για εσάς.

Νέο Κατάστημα είναι συχνά το σημείο εκκίνησης για ταξίδια στο Καταφύγιο άγριας ζωής Cuyabenoενώ Ερυθρόξυλο είναι το πιο συνηθισμένο σημείο εκκίνησης για ταξίδια Εθνικό Πάρκο Yasuni. Είτε το σημείο εκκίνησης της ζούγκλας του Ισημερινού είναι μια εξαιρετική επιλογή – συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω για περισσότερες λεπτομέρειες για κάθε προορισμό!

Οι εκδρομές στη ζούγκλα του Ισημερινού που ξεκινούν από την Tena συχνά δεν πηγαίνουν τόσο βαθιά στον Αμαζόνιο όσο εκείνες που ξεκινούν από το Nueva Loja ή την Coca, και επομένως είναι λιγότερο δαπανηρές και μια εξαιρετική επιλογή για οικονομικά ταξίδια στον Αμαζόνιο.

Οι καλύτερες περιηγήσεις στη ζούγκλα του Ισημερινού

Υπάρχουν πολλές επιλογές για περιηγήσεις στη ζούγκλα στον Αμαζόνιο στον Ισημερινό, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που τρέχουν ανεξάρτητες τουριστικές εταιρείες και αυτά που είναι κράτηση μέσω καταλυμάτων στον Αμαζόνιο.

Συχνά όταν κάνετε κράτηση για διαμονή σε ένα από τα πολλά Ισημερινός Amazon καταφύγια, οι επισκέπτες επιλέγουν ένα πακέτο ημερών και νυχτών που περιλαμβάνει δραστηριότητες και εκδρομές που πραγματοποιούνται μέσα από το κατάλυμα.

Όταν κάνετε κράτηση για μια περιοδεία με μια εταιρεία περιήγησης, οι εταιρείες προσδιορίζουν πού θα μείνουν οι επισκέπτες, αλλά πραγματοποιούν τις δικές τους δραστηριότητες και εκδρομές, συχνά σε διαφορετικές περιοχές του Αμαζονίου.

Ισημερινός Περιηγήσεις στο Αμαζόνιο

Περιηγήσεις στο Cuyabeno

Οι περιηγήσεις στο καταφύγιο άγριας ζωής Cuyabeno είναι γενικά λιγότερο ακριβές από εκείνες στο Yasuní, αλλά επιτρέψτε στις επισκέψεις να συναντήσουν ακόμα άφθονη άγρια ​​ζωή. Οι πολυήμερες εκδρομές γενικά αιωρούνται περίπου 100 $ την ημέρα με all inclusiveαν και μπορεί να είναι πιο ακριβά ανάλογα με το κατάλυμα που έχει προγραμματιστεί για την περιοδεία.

Ορισμένες περιηγήσεις στο Cuyabeno ξεκινούν επίσης από την πόλη Lago Agrio και όχι από το Nueva Loja. Αν και γενικά δεν είναι τόσο συνηθισμένο, αυτό εξακολουθεί να είναι αρκετά βολικό, καθώς υπάρχουν τακτικά λεωφορεία και πτήσεις από το Κίτο προς το Lago Agrio.

Αυτό Η ξενάγηση αναχωρεί από το Lago Agrio και κατευθύνεται στο καταφύγιο άγριας ζωής Cuyabeno, με κατάλυμα στο Σας ευχαριστώ Lodge.

σακίδιο στο Εκουαδόρ

Το ταξίδι είναι απαραίτητο

Μην ξεκινήσετε την περιπέτειά σας χωρίς ολοκληρωμένη ταξιδιωτική ασφάλιση! Η καλή ταξιδιωτική ασφάλιση θα καλύψει χαμένο ή κλεμμένο εξοπλισμό, ιατρικά επείγοντα περιστατικά, καθυστερημένες ή ακυρωμένες πτήσεις και πολλά άλλα. Δείτε τις πολιτικές που διατίθενται από World Nomads (η καλύτερη αξία και η πιο ευέλικτη ταξιδιωτική ασφάλιση εκεί έξω!) ή συγκρίνετε προγράμματα χρησιμοποιώντας Aardy.

Περιηγήσεις στο Γιασουνί

Οι περιηγήσεις στο Εθνικό Πάρκο Yasuní είναι γενικά οι πιο ακριβές που θα βρείτε στον Ισημερινό, καθώς είναι η πιο απομακρυσμένη και πιο προστατευμένη περιοχή του δάσους. Ωστόσο, τα καταφύγια εδώ είναι εξαιρετικά ωραία και θα προσφέρουν την πιο απίστευτη εμπειρία που μπορείτε να βρείτε κατά μήκος του ποταμού Αμαζονίου του Ισημερινού.

Αν ψάχνετε για μια αξέχαστη και πολυτελή περιπέτεια, σκεφτείτε να το ψάξετε μια περιήγηση με κατάλυμα στο Sacha Lodge αν είναι στον προϋπολογισμό σας – αυτό είναι το καλύτερο από τα καλύτερα στον Αμαζόνιο του Ισημερινού!

Κατάφερα να βρω περισσότερα οικονομικές εκδρομές που επισκέπτονται το Yasuní με διαμονή σε ξενώνες στην τοπική κοινότηταπου είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα σε μια απίστευτη εμπειρία και επίσης να ανταλλάξετε με τους ντόπιους.

Υπάρχουν επίσης εκδρομές κάμπινγκ και καγιάκ στο Γιασουνί που είναι δημοφιλή και για όσους αναζητούν να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στη φύση και εξερευνήστε όσο το δυνατόν περισσότερο τη ζούγκλα. Δεν είναι μια τυπική εμπειρία καταφύγιο, αλλά είναι σίγουρα μια απίστευτη περιπέτεια.

Περιηγήσεις στην Τένα

Δεδομένου ότι το Tena είναι το πιο εύκολα προσβάσιμο σημείο άλματος στη ζούγκλα του Ισημερινού και ακριβώς στην άκρη του δάσους, η ζούγκλα Οι περιηγήσεις στην Τένα είναι γενικά οι καλύτερες επιλογές για οικονομικά ταξίδια στον Αμαζόνιο.

Υπάρχουν μερικές απίστευτες εκδρομές στο τροπικό δάσος του Ισημερινού που μπορείτε να βρείτε εδώ σε εξαιρετική τιμή!

Αν και οι περιηγήσεις εδώ δεν είναι στο βαθύ Αμαζόνιο και μπορεί να μην δείτε κάποια άγρια ​​ζωή που θα δείτε στο Yasuní ή το Cuyabeno, έχοντας επισκεφθεί την Tena μπορώ να σας πω ότι είχα ακόμα μια απίστευτη εμπειρία και ένιωσα ότι είδα πολλά.

Οι περιηγήσεις από την Τένα είναι γενικά λίγο πιο σύντομες από αυτές που βρίσκονται βαθύτερα στον Αμαζόνιο, γενικά από δύο ημέρες έως τέσσερις ημέρες.

Οι τριήμερες ή τετραήμερες εκδρομές από την Tena γενικά επικεντρώνονται στην περιοχή Mishuallí του τροπικού δάσους κοντά στην Tena.

Υπάρχουν επίσης πολλά εκδρομές που αναχωρούν από το Κίτοη οποία είναι μια εξαιρετική επιλογή ταξιδιού στον Ισημερινό Amazon για όσους έχουν περιορισμένο χρονικό διάστημα, καθώς κανονίζουν τη μεταφορά από και προς την πόλη.

Εκδρομές Rafting στο Εκουαδόρ

Εκτός από τις παραδοσιακές περιηγήσεις στη φύση και την άγρια ​​ζωή, Η Τένα είναι ένας δημοφιλής προορισμός για ράφτινγκ στον Αμαζόνιομερικές από τις πιο αξέχαστες περιηγήσεις στον Αμαζόνιο που έχει να προσφέρει ο Εκουαδόρ.

Προσφέρουν τουριστικοί πράκτορες εκδρομές ράφτινγκ με αναχώρηση από την Τένα επί ορμητικά επίπεδα όλων των διαφορετικών επιπέδων, ώστε ακόμη και οι πρώτοι να μπορούν να εμπλακούν (εγώ!). Υπάρχουν επίσης καγιάκ ασφαλείας που συνοδεύουν τα δοκάρια για να εξασφαλίσουν ασφάλεια.

Σχεδία Αμαζονία είναι ένας από τους πιο γνωστούς και σεβαστούς τουριστικούς πράκτορες ράφτινγκ στην Τένα – διοργανώνουν επίσης και άλλες εκδρομές γύρω από την Τένα.

Πολλές από τις εκδρομές και τις περιηγήσεις ράφτινγκ μπορούν επίσης να παραταθούν για μερικές ημέρες με επιπλέον περιπάτους στη ζούγκλα και να περιλαμβάνουν βασικά καταλύματα σε ξενώνες στο τροπικό δάσος κοντά στην Τένα.

Περιηγήσεις όπως αυτό από την Τένα κατά μήκος του ποταμού Νάπο συνδυάστε το ράφτινγκ και την εξερεύνηση του Αμαζονίου αν σας ενδιαφέρουν και οι δύο εμπειρίες.

Το ταξίδι είναι απαραίτητο

Μην σκέφτεστε να ταξιδέψετε χωρίς καλό VPN (Εικονικό ιδιωτικό δίκτυο). Η χρήση ενός VPN κατά τη σύνδεση στο Διαδίκτυο είναι ένας εύκολος τρόπος για να διατηρήσετε τα προσωπικά σας στοιχεία ασφαλή από χάκερ και ανιχνευτές. Έχουμε χρησιμοποιήσει NordVPN για χρόνια και δεν μπορούσα να το προτείνω περισσότερο – είναι απαραίτητο για ασφάλεια στο διαδίκτυο, στο σπίτι ή στο εξωτερικό.

Εκουαδόρ Amazon Lodges

Υπάρχουν πολλά καταφύγια του Εκουαδόρ Amazon που προσφέρουν ανεξάρτητες πακέτα διαμονής που περιλαμβάνουν όλες τις περιηγήσεις και εκδρομές στη ζούγκλα ως μέρος του πακέτου. Αυτά είναι μερικά από τα πιο δημοφιλή ή γνωστά καταφύγια στις καλύτερες περιοχές του Αμαζονίου που προσφέρουν τις δικές τους ξεναγήσεις.

Tapir Lodge Εκουαδόρ

Βρίσκεται στο καταφύγιο Cuyabeno Wildlife Reserve, Tapir Lodge είναι ένα εξαιρετικό καταφύγιο για ταξιδιωτικό προϋπολογισμό μεσαίας κατηγορίαςμε μερικές φανταστικές προσφορές σε δωμάτια και εμπειρίες περιήγησης στη ζούγκλα.

Δικα τους Οι 4ήμερες εκδρομές είναι αρκετά προσιτές γιατί ήταν τόσο στον βαθύ Αμαζόνιο του Ισημερινού.

Το Tapir Lodge λειτουργεί εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες και οι ξεναγοί γνωρίζουν καλά την περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της ύπαρξης στενές σχέσεις με την τοπική ομάδα ιθαγενών Sionaπου αποτελεί μια εξαιρετική εμπειρία.

Napo Wildlife Center

ο Napo Wildlife Center και νεότερα Πολιτιστικό Κέντρο Napo είναι αδελφές οικίες εντός του Εθνικού Πάρκου Yasuní και θεωρούνται μερικά από τα ωραιότερα και πιο πολυτελή μέρη για διαμονή στον Αμαζόνιο στον Ισημερινό.

Μένει στο Πολιτιστικό Κέντρο Napo είναι λιγότερο ακριβά από εκείνα στο κέντρο άγριας ζωής και είναι πιο κοντά σε μια τοπική κοινότητα ιθαγενών Kichwa, η οποία επιτρέπει εκδρομές για να επισκεφθείτε αυτήν την κοινότητα.

Αυτές οι εκδρομές διοργανώνονται από την κοινότητα Añangu Kichwa και ωφελούν αυτή την κοινότητα και είναι εύκολα μερικές από τις καλύτερες περιηγήσεις του Αμαζονίου που θα βρείτε οπουδήποτε.

Sacha Lodge

Sacha Lodge είναι άλλο ένα από τα καλύτερα οικολογικά καταλύματα του Ισημερινού στον Αμαζόνιο, που βρίσκεται επίσης στο Εθνικό Πάρκο Yasuní. Ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του Sacha Lodge είναι περπάτημα με υπερυψωμένο θόλοπου επιτρέπει στους επισκέπτες να περπατήσουν πάνω από τις κορυφές των δέντρων της ζούγκλας του Ισημερινού και να απολαύσουν τη θέα του Αμαζονίου από ψηλά.

Οι πιο δημοφιλείς διαμονές στο Sacha Lodge είναι οι Διαμονές 4 ημερών, 3 διανυκτερεύσεωνπου περιλαμβάνουν όλα τα πιο σημαντικά αξιοθέατα μέσα και γύρω από το ιδιωτικό φυσικό καταφύγιο 5.000 στρεμμάτων της Sacha.